Om haldenkort

Velkommen til haldenkort. På disse sidene vil du finne gamle postkort fra Halden kommune. Noen av kortene er også hentet fra den andre siden av grensen ved Bullaren, Iddefjorden og Svinesund. Det er også postkort langs Haldenvassdraget i Aremark og Marker kommune.
 
Halden, eller Fredrikshald som byen het fra 1665 til 1928, ligger lengst sør i Østfold. Halden kommune har Sverige på «alle» kanter. Ihvertfall i sør, øst og vest. I 1967 ble bykommunen Halden slått sammen med herredene Idd og Berg til storkommunen slik vi kjenner den i dag.
 
Hvor mange postkort som er gitt ut med Halden-motiv er umulig å si. Men at det er snakk om flere tusen er det liten tvil om. Fredriksten festning, Innseilingen og Svinesund er uten tvil de stedene som er hyppigst avfotografert. Men Halden er mer enn det! Det bevises i mangfoldet av gamle og nye postkort. Selv om man har samlet postkort i noen år, og sett mengder av forskjellige motiver, dukker det stadig opp ukjente motiver fra de utroligste steder som man knapt visste eksisterte.
 
Jeg har i noen år nå, samlet postkort fra Halden. Med denne nettsiden vil jeg nå dele min hobby med andre som har interesse for lokalhistorie og gamle bilder fra Halden. Håper du finner den interessant. Kom gjerne med tilbakemeldinger. God tur!